8 redenen waarom jij geen resultaat ziet

door Sarina de Reus

Je bent keihard aan het knallen in de gym maar lukt maar niet om je doel te bereiken. Je merkt dat je je fitter voelt en sterker wordt maar echt resultaat zien dat is er nog niet. Frustrerend. Want hoe kan het nou dat je zo je best doet maar toch niet het resultaat hebt wat je wilt?

Hieronder zal ik een aantal redenen en tips geven waarom jij nog niet het resultaat hebt wat je wilt en wat je wel kan doen om te werken naar jouw doel.

1. Je traint niet regelmatig genoeg
Consistent trainen is belangrijk. Vaak ben je de eerste week gemotiveerd en ga je 6x trainen om vervolgens terug te vallen naar 2x per week en dan weer een week niet en dan weer wel trainen, Dat is zonde. Tip; zet een realistisch doel, bijvoorbeeld 3x per week trainen en houd dit een aantal weken vast. Je zult merken dat het dan makkelijker is om er een trainingsdag bij te doen.
2. Je traint te vaak
Het kan ook zo zijn dat je zo gemotiveerd bent dat je te vaak traint waardoor je je lichaam aan het overbelasten bent. Meer is niet altijd beter. Het is belangrijk om je lichaam ook rust te geven om te herstellen. Het is ook niet verstandig om dagen achter elkaar dezelfde spiergroep te trainen. Is jouw doel vollere billen? Dan betekent het niet dat je ze elke dag moet trainen. Tip, durf een dag over te slaan en laat je lichaam herstellen. Neem de tijd om goed te slapen, ontspannen en eten.
3. Je traint lange tijd eenzijdig
Je doet iedere week dezelfde oefeningen, herhalingen en sets. Tuurlijk, ik zeg niet dat je oneindig met oefeningen moet variëren maar iedere week hetzelfde riedeltje is op een gegeven moment ook geen uitdaging meer. Tip; begin een keer met een andere oefening, doe eens een superset of je oefeningen in een circuit. Je lichaam krijgt dan weer een andere prikkel.
4. Je haalt niet alles uit je training
Naar de sportschool gaan is heel goed maar daadwerkelijk een goede training doen is een tweede. Als je vijf keer in de week traint kunt je natuurlijk niet vijf keer 110% knallen. Maar als je er bent zorg wel dat je alles geeft. Blijf jezelf uitdagen. Tip; zit niet op je telefoon, weet wat je moet doen als je in de gym bent en daag jezelf uit.
5. Je let niet op je voeding
Je kunt trainen wat je wilt maar als je voeding niet goed is dan zul je ook niet het resultaat behalen wat je wilt. Het eten van iets ongezonds maak je niet met een uur sporten goed. Tip; pas geleidelijk je eetgewoontes aan. Begin met kleine stapjes of vraag om advies. Een voedingsschema kan ook heel goed helpen. Maak niet gelijk extreme keuzes want dan is de kans groot dat je een terugval krijgt.
5. In het weekend mag alles
Doordeweeks ben je strikt bezig met gezond eten en trainen maar in het weekend gooi je alles overboord. Want in het weekend wil je jezelf belonen voor het goede werk van die week. Ongezond eten en alcohol drinken want dat heb je verdiend. Zonde! Tuurlijk mag je jezelf belonen maar houd de balans. Tip; wees gedurende de week niet te streng voor jezelf. Houd je aan je plan maar maak het niet te extreem waardoor je in het weekend het idee hebt dat je jezelf moet belonen en geen maat meer hebt. Tip; Probeer in het weekend ook een workout te doen waardoor je gedurende de dag beter opzet.
6. Je slaapt te weinig
Naast trainen en gezond eten is goed slapen ook van belang. Tijdens je slaap vinden herstelprocessen van je lichaam plaats. En dat heb je nodig! Tip; Ga niet te laat naar bed. Het beste is om één vast tijdstip te slapen en niet te laat nog op je telefoon te zitten.
7. Medicatie en hormonen
Er zijn natuurlijk ook andere redenen waarom jij misschien niet het resultaat bereikt wat je wilt, denk aan; medicatie en hormonen. Medicatie kan er voor zorgen dat bepaalde functies in het lichaam verstoord worden. Sommige medicatie hebben bijvoorbeeld invloed op de vetverbranding of je kan er van aankomen. Ook kan het zo zijn dat je hormonen uit balans zijn. Doe jij dus echt alles goed? Kijk dan eens of misschien één van deze twee punten effect hebben op jouw progressie.

Om doelen te bereiken moet je hard werken. Vooral als het gaat om bepaalde fitnessdoelen en resultaten die we nastreven. Het vergt niet alleen een goede aanpak van trainen maar ook consistentie, een goed voedingspatroon, rust, slaap en ontspanning. Al deze factoren moeten met elkaar in balans zijn. Raak niet gefrustreerd omdat het niet snel genoeg gaat. Geloof me, het heeft echt tijd nodig.

Liefs,
Sarina
0 reactie
0

Je vindt dit misschien ook leuk

Leave a Comment