Alcohol een dikmaker?

door Sarina de Reus

Het is mooi weer, je zit lekker op een terrasje en besteld een wijntje. Dat moet natuurlijk kunnen, ook als je wilt afvallen. Toch wordt er gezegd dat je van alcohol dik wordt. Is dat echt zo?

Ja, te veel alcohol kan een dikmaker zijn, want in alcohol zitten ook calorieën. Het ligt er uiteraard aan wat je drinkt en hoeveel je drinkt. Een glas wodka (35ml) bevat 86 kcal. Stel je drinkt vier glazen wodka dan zit je al op de 344 calorieën. Een hamburger bevat gemiddeld 280 calorieën. Denk je dat je er goed aan doet om die hamburger over te slaan, maar drink je wel een paar glazen alcohol ieder weekend dan heb je het mis.

In alcohol zitten veel calorieën, het heeft geen voedingswaarden én het stimuleert vette trek. Dat is ook de reden waarom je vaak na een avondje stappen belandt in de Mac Donalds. Je krijgt naast de calorieën van de alcohol ook de calorieën van je vette hap binnen, wat weer wordt opgeslagen als vet.

Hieronder een overzicht met het aantal calorieën in verschillende alcoholische drankjes:
Witte wijn zoet per glas (150ml): 144 kcal
Champagne per glas (85ml): 57 kcal
Whisky per glas (35ml): 85 kcal
Wodka per glas (35ml): 86 kcal
Bier per glas(250ml): 110kcal
Cocktail Margarita: 280 kcal

Op z’n tijd lust ik ook wel een drankje, maar ik houd het dan bij 2 a 3 glaasjes. En dan kies ik een wijntje of een glas champagne. En heel af en toe een cocktail. De reden waarom ik zelf niet meer zoveel drink is, omdat ik me de dagen erna nog vermoeid kan voelen. Dit heeft weer invloed op mijn trainingen en dat vind ik zonde. Ook merk ik dat ik meer trek heb in vet eten. Wat uiteindelijk ook weer ten koste gaat van mijn progressie.

Geniet, maar wel met mate.

 

0 reactie
1

Je vindt dit misschien ook leuk

Leave a Comment