BACK TO BASIC – 5 TIPS VOOR RESULTAAT

door Sarina de Reus

Een goed begin is het halve werk. Wil je resultaat? Dan is een goede aanpak zo belangrijk. Begin met stap 1; de basis. Is de basis goed dan kun je verder bouwen.Hieronder deel ik mijn vijf belangrijke tips voor als je resultaat wilt zien.

1. Stel jezelf een realistisch doel
Wat wil je in drie maanden bereiken en wat in zes maanden? Schrijf het op en werk eraan. Iedere dag.

2. Weet wat je moet doen
Een trainingsschema kan heel goed helpen. Als je weet wat je moet doen dan kun je veel gerichter te werk gaan. Ik zie vaak genoeg mensen in de sportschool om zich heen kijken en van alles door elkaar doen. Dat is zonde. Wees voorbereid, hou je aan een schema en just do it!

3. Begin met de basics 
Tegenwoordig zie je heel veel gekke en moeilijke oefeningen voorbij komen. Als je mij op Instagram volgt dan zie je ongetwijfeld ook wel eens oefeningen voorbij komen dat je denkt van.. “hoe doet ze dat?”. Maar ook ik ben begonnen met de basics. En die doe ik ook nog steeds. Begin met de basis oefeningen en focus op een goede techniek en uitvoering. Alleen zo kun je je spieren optimaal trainen. Is je houding verkeerd dan is de kans groot dat je je spieren niet goed traint.

4. Begin niet te zwaar
Om verder te gaan op punt nummer 3, begin niet te zwaar. Zorg eerst dat je houding goed is. Als je de techniek van de oefeningen onder de knie hebt dan kun je telkens wat gewicht toevoegen. Beter goede reps met minder gewicht dan halve reps of slechte reps met zwaar gewicht. Ga je te zwaar met een verkeerde houding kan dit ook leiden tot blessures. En daar zitten we al helemaal niet op te wachten.

5. Bouw het op
Het is goed om gemotiveerd te zijn, maar bouw je trainingen wel op en houd voldoende rust. Als je ineens 30 dagen achter elkaar gaat knallen zonder rust dan kan het zijn dat je lichaam overbelast raakt. Na die 30 dagen ben je zo opgebrand dat je verplicht je rust moet pakken en je weer van vooraf aan moet beginnen. Bouw het dus rustig op.

Last but not least.. Vergelijk jezelf niet met anderen. Het is goed om een voorbeeld te hebben, maar focus op jezelf. Iedereen moet ergens beginnen.

0 reactie
0

Je vindt dit misschien ook leuk

Leave a Comment