Bring on the cheat meals

door Sarina de Reus

Patat, burgers, pizza, chocolade… ik droom er vaak over. “Heb je ook wel eens een cheat meal?”. Dit is één van de meest gestelde vragen aan mij.  Ja, ik zondig ook.

Doordeweeks let ik op mijn voeding en eet ik wat mijn lichaam nodig heeft om mijn trainingen te doen en goed te herstellen. In het weekend eet ik een cheat meal. Mijn favoriet is een hamburger met patat of een pizza.

De reden waarom ik een cheat meal juist goed vindt:
1. Het werkt motiverend
Als je heel de week strikt op je voeding hebt gelet dan kijk je uit naar je cheat meal. Het zorgt ervoor dat je je dieet makkelijker kunt volhouden.
2. Het geeft je metabolisme een boost
Als je een lange tijd een dieet volgt zonder ook maar iets te cheaten dan kan het zijn dat je op een gegeven moment een plateau bereikt. Een cheat meal geeft je metabolisme weer een boost.
3. Het geeft je energie
Door de calorieën van je cheat meal is je energievoorraad weer aangevuld. Deze energie zullen een positief effect hebben op je workout de dag erna.

Het verschilt natuurlijk per persoon, maar voor mij werkt één a twee cheat meals in de week. Mijn advies is maak het niet te gek. Houd het bij één of twee cheat meal(s) per week en maak er geen cheat day of cheat weekend van. Anders heb je wel een hele week voor niks zo erg je best gedaan en zal het moeilijker zijn om hierna weer in je ritme te komen.

Voel je niet schuldig na één cheat meal. Je komt er echt niet van aan.

It’s all about balance

 
0 reactie
2

Je vindt dit misschien ook leuk

Leave a Comment