Buikvet verbranden

door Sarina de Reus

Waar je vet opslaat is voor een groot deel genetisch bepaald. Ook kunnen andere factoren zoals leeftijd, gewicht en geslacht een rol spelen. De een slaat vet op rond de buik, de ander rond de heupen.

Hieronder deel ik mijn tips hoe je buikvet kunt verbranden:
1. Voeding
“Abs are made in the kitchen”. En het is echt zo. Minder eten is zeker niet de oplossing. Zorg voor een goed voedingspatroon met de juiste voedingstoffen die je lichaam nodig heeft. Probeer zoveel mogelijk suikers te vermijden.
2. Trainen
Duizend buikspieroefeningen per dag is niet de manier om buikvet te verbranden. Kies voor compound oefeningen, zoals squats, lunges en pull-ups. Ook kun je om extra te verbranden cardio doen. Ik raad alleen geen eindeloze cardio-sessies aan. Een HIIT-workout is dan veel effectiever om af te vallen.
3 .Stress
Wist je dat stress ook een factor is waardoor je misschien niet afvalt? Stress schopt je hormoonhuishouding in de war. Dit kan ervoor zorgen dat je aankomt. Probeer zoveel mogelijk te ontspannen.
4. Goede nachtrust
Ook kan een slecht slaappatroon leiden tot gewichtstoename. Bij te weinig slaap heb je minder energie en een verhoogde eetlust. Probeer iedere dag een vast tijdstip naar bed te gaan en zeven tot acht uur te slapen.

Heeft het dan helemaal geen nut om buikspieroefeningen te doen? Jawel! Je gebruikt je buikspieren bij alles wat je doet. Het is de kern van je lichaam. Daarnaast verkleint het de kans op rugklachten.
Op mijn Instagram https://www.instagram.com/sarina.fit/?hl=nl heb ik een nieuwe video geplaatst met buikspieroefeningen. 

Heb je moeite om een goed voedingspatroon aan te houden? Ik help je graag met een voedingsschema gericht op jouw doelen en wensen.

 

0 reactie
1

Je vindt dit misschien ook leuk

Leave a Comment