Bye Bye Love handles

door Sarina de Reus

Love handles, een bekend probleem voor veel mensen. Het is het vet boven je heupen. Helaas is het niet mogelijk om plaatselijk vet te verbranden. Maar wat kun je wel doen om die love handles, ook wel “zwembandjes”, te verhelpen.

Love handles ontstaan o.a. door een te veel aan vet en een langdurig voedingspatroon met ongezonde koolhydraten, zoals suiker, snoep, koekjes, chips en junkfood. Het vet dat door de jaren heen is opgebouwd. Stap één is het aanpassen van je voedingspatroon. Kies voor gezonde producten en vermijd zoveel mogelijk junkfood.

Naast voeding is beweging belangrijk. Ik raad een combinatie van krachttraining, cardio en interval training aan om vet te verbranden. Daarnaast kun je oefeningen doen om het gebied rondom je buik sterker te maken. Mijn favoriete oefeningen die je hiervoor, naast krachttraining en cardio, kunt doen deel ik hieronder:

  1. Plank Knee to Elbow
  2. Side Plank
  3. Plank
  4. Bicycle crunch
  5. Toe toes
  6. Crunch Ankle Touch

Let je al een paar weken goed op je voeding en train je hard om die “zwembandjes” eraf te krijgen, maar zie je nog niet veel verschil? Geef dan niet op. Verwacht niet dat iets wat je door de jaren heen hebt opgebouwd binnen een paar weken eraf is. Consistency is key!

0 reactie
3

Je vindt dit misschien ook leuk

Leave a Comment