Een six-pack met sit-ups

door Sarina de Reus

Nee, helaas zo werkt het niet. Zichtbare buikspieren krijg je niet door 300 buikspieroefeningen per dag te doen. Maar wat is dan het geheim achter een zichtbare six-pack?

Het verlagen van je vetpercentage. Want je buikspieren worden niet zichtbaar als er een laagje vet op ligt. Train je dagelijks je buikspieren, maar zijn ze nog niet zichtbaar? Kijk dan eens naar je voedingspatroon.

Je kent het gezegde wel “ Abs are made in the kitchen”. Je kunt trainen wat je wilt, maar als je voeding niet op orde is dan zullen je buikspieren nooit tevoorschijn komen. Minder eten is zeker niet de oplossing! Zorg juist voor een goed en gezond voedingspatroon met de juiste voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft.

Een andere manier je vetpercentage te verlagen is om naast krachttraining ook cardio te doen. Hiermee verbrand je extra calorieën. Én vergeet ook het belang van een goed slaappatroon niet. Een slecht slaappatroon kan namelijk leiden tot gewichtstoename.

Veel hebben we dus zelf in de hand. Maar erfelijkheid speelt ook een rol. De een slaat vet op rond de buik (appel) en de ander rond de heupen en billen (peer). Ieder lichaam is anders.

Zijn buikspieroefeningen dan niet nodig? Juist wel!

Je gebruikt je buikspieren bij alles wat je doet. Ook in je dagelijks leven. Het is de kern van je lichaam. Daarnaast verkleint het de kans op rugklachten.

Zichtbare buikspieren komen dus niet vanzelf. Heb geduld en wees consistent.

1 reactie
2

Je vindt dit misschien ook leuk

1 reactie

Melany 7 maart 2019 - 12:31

Sjonnie mooie website, trots op jou.

X

Antwoorden

Leave a Comment