Fat burning HIIT-workout

door Sarina de Reus

Een workout die je in 25 minuten lekker thuis kunt doen. HIIT-workouts zijn intensieve trainingen waarbij je in korte tijd veel calorieën kunt verbranden. 

Hight Insensity Training (HIIT) vind ik één van de beste manieren om snel fit te worden. En dan bedoel ik echt fit! Het is een goede workout om vet te verbranden, je uithoudingsvermogen te verbeteren en kracht op te bouwen. 

De oefeningen zijn van hoge intensiteit gevolgd door korte rustperiodes. Een oefening duurt 20/30 seconden met 10/15 seconden rust. Het is de bedoeling dat je in die korte tijd alles geeft. Je hartslag gaat dus flink omhoog. De rustperiodes zijn erg belangrijk om op adem te komen, zodat je weer door kunt knallen. 

De HIIT-workout:
Begin eerst met een goede warming-up om je spieren op te warmen. Heb je dat gedaan? Dan kun je beginnen met de workout. Afhankelijk van je niveau kun je de oefeningen 20 seconden doen met 10 seconden rust of 30 seconden met 15 seconden rust. Na iedere ronde heb je één minuut rust. Herhaal dit drie tot vier keer. Als je een beginner bent is mijn advies om het rustig op te bouwen. Je kunt dan de oefeningen wat korter doen met langere rustperiodes. Afhankelijk van je doel kun je HIIT-workouts één tot drie keer per week doen. Houd tussen de workouts wel voldoende rust. Hieronder de oefeningen onder elkaar:

  1. Jump squats
  2. High knees 
  3. Plank up and down
  4. Jump lunges
  5. Mountain climbers

Op mijn Instagram https://www.instagram.com/p/Bz5_KtHC1JP/ kun je de oefeningen zien. Wil je een HIIT-workout programma op maat. Stuur mij dan een mail! 

Let’s go! 

 

0 reactie
1

Je vindt dit misschien ook leuk

Leave a Comment