Fit en gezond blijven tijdens deze periode

door Sarina de Reus

Half Nederland thuis en alle sportscholen dicht. Een hele gekke en toch ook wel spannende situatie. Goed voor jezelf zorgen is iets wat je heel het jaar door moet doen. Maar deze periode is dat extra van belang. Maar hoe blijven we fit en gezond tijdens deze periode?

Trainen
Nu de sportscholen dicht zijn betekent het niet dat je niet kan blijven trainen. Ik ben altijd voorstander geweest van thuis of buiten trainen en dat is wat ik in deze periode ook zeker adviseer. Blijf lekker in beweging. Ga niet thuis met de pakken neer zitten en balen dat je niet naar de sportschool kan. Je kunt zoveel andere trainingen doen. Op mijn Instagram account Sarina.fit kun je heel veel workouts vinden voor thuis of buiten. En één geluk.. het weer zit deze week ook mee!

Voeding
Ook in deze periode is het van belang goed en gezond te blijven eten. Nu je meer tijd hebt kun je je maaltijden klaar maken en nieuwe recepten proberen. Een valkuil is dat veel mensen gaan hamsteren en slaan van alles en nog wat in. Dingen die je normaal niet in huis zou hebben liggen nu voor het oprapen in de kast. Chocolade, koekjes, chips. Daarbij komt ook nog dat we zoveel mogelijk binnen moeten blijven. Uit verveling kan het zijn dat je sneller grijpt naar die zak chips. Haal dan ook zoveel mogelijk gezonde dingen in huis.

Hieronder nog mijn tips en adviezen op een rij:
– Blijf lekker sporten. Ga naar buiten, hardlopen, skeeleren of doe een HIIT-workout. Geniet van het weer maar blijf wel op afstand van je medemens.
– Thuis kan je ook hele goede workouts doen. Bodyweight oefeningen of met attributen. Op mijn website kun je een artikel vinden over mijn favoriete home workout essentials.
– Plan je sportmomenten in. Het is voor veel mensen even wennen om niet meer naar de sportschool te gaan. Plan daarom je trainingen in zoals hoe je normaal naar de sportschool zou gaan. Dit zorgt ervoor dat je toch een stok achter de deur hebt.
– Blijf gezond eten zoals altijd. Nu je extra tijd hebt kun je je maaltijden bereiden dus maak er gebruik van.
– Haal niet te veel slechte dingen in huis. Als de verveling toeslaat ben je sneller geneigd te gaan snoepen. Zorg er dus ook voor dat je je niet gaat vervelen.
– Neem voldoende nachtrust. Ga op tijd naar bed en probeer ritme te houden.
– Probeer niet te veel te stressen. Voor iedereen is het een spannende periode maar probeer jezelf niet gek te maken.

Ik hoop dat jullie wat met mijn tips en adviezen kunnen. Blijf lekker in beweging, eet gezond en rust goed uit. Ik blijf op mijn Instagram workouts videos plaatsen en zal nieuwe artikelen met tips delen. Mochten jullie vragen of tips over een specifiek onderwerp willen dan hoor ik het graag.

Stay fit and stay healthy!

2 reacties
0

Je vindt dit misschien ook leuk

2 reacties

Liza 23 maart 2020 - 22:17

Hi sarina,

Ik heb een vraagje… wat kost een voedingsschema bij jou?

Antwoorden
Sarina de Reus 16 juni 2020 - 21:45

Hey Liza,

Bedankt voor je vraag en sorry voor mijn late reactie! Heb je vraag helemaal over het hoofd gezien.

Een los voedingsschema kost €49,95.

Mocht je meer info willen stuur mij dan even een email sarinadereus@gmail.com

Liefs,
Sarina

Antwoorden

Leave a Comment