Healthy eating benefits

door Sarina de Reus

Een opgeblazen gevoel, futloos zijn en een slechte huid. Heb je er ook wel eens last van? Ik helaas wel. Vaak probeer ik dan allemaal andere redenen te zoeken waar het vandaan komt, maar vaak ben ik mij er stiekem toch wel bewust van.

Een gezond voedingspatroon is belangrijk. Niet alleen als je een bepaald doel hebt, zoals afvallen, maar ook voor je lichaam en geest. Je hebt maar één lichaam en daar moet je goed voor zorgen. Ik probeer zoveel mogelijk te kiezen voor gezonde producten en een gezond voedingspatroon na te leven. En dat lukt. Vaak. Ik heb natuurlijk ook mijn periodes dat ik drie keer in de week een burger met patat eet en vier keer op een avond de snoepkast induik.

Het is niet dat ik bang ben dat ik na zo’n periode aankom, maar ik voel wel wat het met mijn lichaam doet. En dat voelt niet fijn. Een opgezette buik, minder energie en nog meer cravings. Ik zit dan echt minder lekker in mijn vel, want ik weet hoe ik mij voel als ik beter op mijn voeding let.

Gezond eten heeft dus naast dat je er van af kunt vallen nog zoveel meer voordelen. Hieronder deel ik er een aantal met jullie:
– je hebt meer energie
– je kunt beter slapen
– je krijgt een betere huid
– je hebt een minder opgeblazen gevoel
– je verminderd gezondheidsrisico’s
– je zit lekkerder in je vel
– je versterkt je immuunsysteem
– goed voor een gezond hart
– goed voor de geest
– je valt af

Ik denk dat veel van jullie dit wel herkennen. Ik heb laatst nog zo’n periode gehad dat ik mijzelf iets te veel liet gaan. Nu houd ik mezelf weer aan één keer cheaten in de week en ik voel mij echt een stuk beter. Wel is het belangrijk een goede balans te vinden. De boog kan niet heel het jaar gespannen staan, maar maak het niet te gek.

” Take care of your body. It’s the only place you have to live in”.

 

0 reactie
3

Je vindt dit misschien ook leuk

Leave a Comment