Motivatie tips

door Sarina de Reus

We hebben allemaal goede voornemens als het gaat om sporten en gezond eten. Je kent het wel, de eerste paar weken ben je super gemotiveerd. Je gaat drie of vier keer in de week naar de sportschool, eet zelfs geen chocola meer en alleen maar gezonde dingen. Vervolgens wordt het steeds lastiger om naar de sportschool te gaan en kun je de chocoladerepen in de AH schappen nauwelijks laten liggen.

Maar hoe zorg je er voor dat je die motivatie blijft vasthouden?
Hieronder een aantal tips:

1. Verander van perspectief
Zie trainen als iets goeds voor je geest en lichaam, in plaats van een opoffering. Het geeft je een energieboost, maakt je meer efficiënt gedurende de dag en geeft je een fantastisch gevoel als je het eenmaal hebt gedaan. Zie het absoluut niet als een straf.

2. Zet een doel
Stel jezelf een doel. Zowel korte termijn doelen en lange termijn doelen. Vergeet niet; haalbare doelen. Vergelijk jezelf niet met anderen. Heb een duidelijk en voor jou haalbaar doel. Schrijf het op en kijk er dagelijks naar.

3. Plan je trainingen
Plan een uur in je agenda om te trainen. Zet je alarm klok een uur eerder en doe een workout voor je werk. Of neem je sportkleding mee naar je werk en ga vanuit je werk meteen door. Plan je trainingen voor efficiëntie en minder stress.

4. Houd je training gevarieerd
Niet alleen om je lichaam te blijven prikkelen, maar ook om ervoor te zorgen dat het niet saai wordt. Ik heb nooit een trainingsschema gevolgd met vaste trainingsdagen of oefeningen. Wel weet ik van te voren wat ik wil doen, maar geen ene training is hetzelfde. De afwisseling van de sportschool, thuis en buiten verveelt mij eigenlijk nooit.

5. Maak een goede playlist
Als ik train heb ik altijd muziek op. Hierdoor raak ik niet afgeleid door geluiden of mensen om mij heen. En het motiveert mij om extra hard te gaan.

7. Vind een workout-buddy
Wat ook kan motiveren is samen met een vriend of vriendin te sporten. Als je de afspraak hebt gemaakt om te sporten dan wil je je vriend of vriendin niet laten zitten. Samen kun je elkaar ook pushen tijdens je workout.

8. Vind je favoriete trainingsplek
Thuis, buiten, de sportschool of een combinatie hiervan. Vind een plek waar jij je prettig voelt en waar jij je trainingen wilt doen. Niet iedereen vindt de sportschool leuk. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden.

Goed voor je lichaam zorgen is het belangrijkste wat je in gedachten moet blijven houden.

0 reactie
1

Je vindt dit misschien ook leuk

Leave a Comment