Outdoor workout essentials

door Sarina de Reus

Outdoor workout essentials

Dat buiten trainen goed is voor je gezondheid is een feit. Je lichaam voorzien van vitamine D, een betere nachtrust, verminderde kans op depressie. Dit  zijn slechts een paar voordelen van buiten trainen. Ik ben een fan van buiten trainen. In mijn atletiek tijd was ik niet anders gewend. Zon, kou, wind, regen en sneeuw. De trainingen gingen gewoon door.

Hieronder mijn 4 favoriete outdoor workout essentials voor een goede training:

1. Kettlebell
De Kettlebell is een geweldige tool om vetverbranding te stimuleren en spieren op te bouwen. De Kettlebell zorgt ervoor dat verschillende spiergroepen in één keer getraind worden. Super effectief dus.

2. Medicine ball
De Medicine ball is ideaal voor een full body workout, waarbij je ook meerdere spiergroepen tegelijk traint. De Medicine ball is daarnaast ook goed om te werken aan explosieve power en kracht.

3. Speedladder
Door te trainen met een speedladder activeer je je centrale zenuwstelsel. Je reactievermogen en coördinatie kun je met de speedladder trainen. Daarnaast wordt je wendbaarder, sneller en verbeter je ook nog eens je conditie + kracht.

4. Resistance bands
Met Resistance bands kun je krachtoefeningen doen zonder gewichten. Ze zijn makkelijk om overal mee naartoe te nemen.

Buiten trainen doe ik nog steeds met plezier. In het park een circuit uitzetten van verschillende materialen en die in een bepaalde tijd afwerken. Een combinatie van kracht en uithoudingsvermogen. Ik vind het heerlijk.

0 reactie
0

Je vindt dit misschien ook leuk

Leave a Comment