RECEPT GEVULDE PAPRIKA

door Sarina de Reus
Vandaag wil ik weer een nieuw recept met jullie delen. Geloof me, dit recept is echt de moeite waard om te proberen. Het recept van deze zondag; gevulde paprika met mager runder gehakt en een zelfgemaakt knoflooksausje. Verantwoord en erg lekker!

Maar wat heb je nodig en hoe bereid je dit gerecht? Hieronder vind je de benodigdheden en de bereidingswijze van dit lekkere en gezonde recept.

BENODIGHEDEN:
– 4 paprika’s
– 300g mager rundergehakt
– 100g ongekookte rijst
– 1 ui
– Griekse yoghurt 0%
– 5 knoflook teentjes
– peterselie

BEREIDINGSWIJZE:
Snijd de bovenkant van de paprika’s open en maak de paprika van binnen schoon. Zet een pan met kokosolie op het vuur en bak hierin de gehakt rul. Voeg uien en knoflook toe aan de gehakt en bak deze mee. Breng de gehakt verder op smaak met peper en zout of eventueel andere kruiden. Als de gehakt klaar is voeg je daarbij 100g ongekookte rijst en roer je het mengsel door elkaar heen. Vul de paprika’s met het mengsel van gehakt en rijst. Pak vervolgens een grote diepe pan, doe er een laagje water in en zet het op een laag vuurtje. Zet de paprika’s in de pan met het laagje water en doe folie over de pan heen met de deksel erop. Laat het circa 45 minuten doorstomen.
Het knoflooksausje maak je als volgt; meng 500g griekse yoghurt 0% vet, 5 fijn gesneden knoflookteentjes en wat peterselie door elkaar heen in een bakje. And that’s it! Een heerlijk en verantwoord knoflooksausje.

Heb je vragen over dit recept of ga je hem zelf proberen? Stuur mij dan zeker een berichtje. Heb je hulp nodig bij een voedingsschema op maat? Ik help je hier graag bij.

Eet smakelijk!
0 reactie
0

Je vindt dit misschien ook leuk

Leave a Comment