RECEPT HAVERMOUT KOEKJES

door Sarina de Reus

Koekjes, wie houd er niet van? Ik in ieder geval wel. De meeste koekjes zijn helaas niet zo gezond, maar de koekjes die ik vandaag met jullie ga delen zijn dat wel. Deze healthy havermout koekjes zijn lekker en verantwoord als tussendoortje.

Benieuwd naar het recept en de bereidingwijze? Lees dan snel verder. Deze havermout koekjes zijn makkelijk en snel te maken.

Wat heb je nodig?
– 1 ei
– 120 ml olijfolie
– 120 ml honing
– 1 tl vanille-extract
– 135g havermout
– 190g bloem
– 2 tl kaneel
-1/2 tl nootmuskaat
– 1/2 tl baking soda
– 1/2 tl baking powder
– 1/2 tl zout
– 2 handjes rozijnen

Hoe maak je het?
Je hebt 2 schalen nodig, één voor het vloeibare beslag en één voor het droge beslag.  In de schaal van het vloeibare beslag doe je het volgende; 1 ei, 120 ml olijfolie, 120 ml honing en 1 tl vanille extract. Kluts het door elkaar heen en laat het even staan. In de schaal van het droge beslag doe je;  135g havermout, 130g bloem, 2 tl kaneel, 1/2 tl nootmuskaat, 1/2 tl baking soda, 1/2 tl baking powder en 1/2 tl zout. Roer dit door elkaar heen. Nu heb je een vloeibaar beslag en een droog beslag. Voeg de helft van het vloeibare beslag bij het droge beslag en roer het door elkaar. Doe daarna de rest van het vloeibare beslag erbij en nog eens 60g bloem en twee handjes rozijnen. Roer het mengsel tot één beslag en zet het 15 minuten in de koelkast. Zet bakpapier op de bakplaat en verdeel met een eetlepel het beslag over het bakpapier. Houd er rekening mee om genoeg ruimte er tussen te houden want de koekjes zetten uit in de oven. Doe de koekjes op 165g 10 minuten in de oven.

Een heerlijk en verantwoord tussendoortje. Eet smakelijk!

0 reactie
1

Je vindt dit misschien ook leuk

Leave a Comment