Sporten op vakantie

door Sarina de Reus

M’n koffer is nog leeg en m’n to-do-list vol. Ik ben nog nooit zo onvoorbereid op vakantie gegaan. Vanavond vlieg ik naar Ibiza. Heerlijk een weekje genieten, ontspannen en opladen. Ik heb er zin in!

Hoe ik fit blijf op vakantie? Als fanatieke sporter is het voor mij niet heel lastig om op vakantie te trainen. Het zit zo in mijn systeem dat ik ook op vakantie er niet over na hoef te denken. Heb jij wel moeite met je ritme vasthouden op vakantie? Dan heb ik een paar tips voor je.

1. Train in de ochtend
Vooral als je naar een warm land gaat is het fijn om vroeg te trainen i.v.m. de warmte. Als je de hele dag actief bezig bent geweest of na een lange stranddag kan het zijn dat je vermoeid bent en geen fut meer hebt om de trainen. Als je in de ochtend gelijk een workout doet dan heb je het maar gedaan.

2. Full Body Workout
Op vakantie houd ik mijn workouts vaak wel korter dan normaal. Mijn voorkeur heeft een Full-Body workout. Een Full-Body workout is super effectief. In 30 minuten train je je hele lichaam. Je hoeft dus niet 60/ 90 minuten te trainen.

3. Activiteiten op vakantie
Op vakantie kun je genoeg activiteiten doen om fit te blijven. Zwemmen, surfen, mountainbiken, wandelen op het strand, trappen lopen. Super goede cardio workouts.

4. Fitness attributen
Veel hotels hebben tegenwoordig een gym. Maar je kunt ook zelf fitness attributen meenemen op vakantie. En dan bedoel ik geen dumbbells en kettlebells van 10KG. 😉 Handige attributen om mee te nemen zijn; resistance bands, fitness elastieken, een springtouw en een TRX. Maar je kunt ook heel veel met je eigen lichaamsgewicht doen.

Fit blijven op vakantie kun je dus op verschillende manieren.. Het is vooral belangrijk om lekker te genieten en niet te stressen als je wat minder traint en wat meer eet. Maak het alleen niet te gek. Dat is zonde van al het harde werken. Pak na je vakantie de draad gewoon weer op.

Gaan jullie nog op vakantie?

Now let’s get to the beach!

 

0 reactie
2

Je vindt dit misschien ook leuk

Leave a Comment