Stay Hydrated

door Sarina de Reus

Vermoeidheid, duizeligheid, spierkramp, gewrichtspijn, concentratieproblemen, hoofdpijn, obstipatie en buikpijn. Allemaal vervelende symptomen. Je denkt er misschien niet zo snel aan, maar dit kunnen symptomen zijn van een tekort aan vocht.

Je lichaam bestaat voor 60% uit water. Dagelijks verlies je gemiddeld zo’n twee liter vocht door zweten, ademhalen, urine en ontlasting. Er wordt aangeraden om per dag 1,5 tot 2 liter water te drinken. Als je een (fanatieke) sporter bent dan verlies je meer vocht. Je hebt dan ook meer nodig dan een gemiddeld persoon.

Mijn tip is om elke dag een nieuw flesje water mee te nemen en deze een paar keer op een dag bij te vullen. Het beste is als je wakker wordt twee glazen water te drinken, een half uur voor iedere maaltijd, tussen je maaltijden door en voor je gaat slapen. Als je traint drink dan voor, tijdens en na je training voldoende water. Je vochtbalans blijft hierdoor op peil.

Heb je moeite om genoeg water te drinken? Lees hieronder een aantal goede redenen om ermee te beginnen:
– om je energie level te verhogen
– om je metabolisme te verhogen
– om af te vallen
– om je spieren te herstellen
– voor een gezonde huid
– om je immuunsysteem een boost te geven
– om afvalstoffen af te voeren
– is goed voor je gewrichten
– helpt bij de spijsvertering
– vermindert hongergevoel
– vermindert vermoeidheid
– helpt tegen hoofdpijn

Kortom, als je lekker in je vel wilt zitten; drink water.
Let wel op. Te veel water is niet goed voor je nieren en kan leiden tot een te laag gehalte aan zouten. Maar wees niet bang, je moet dan wel écht goed door drinken. Luister naar je lichaam en houd het een keer bij hoeveel water je op een dag binnenkrijgt.

0 reactie
1

Je vindt dit misschien ook leuk

Leave a Comment