Stretch It

door Sarina de Reus

Het is in mijn ogen het makkelijkste onderdeel van een workout, maar toch probeer ik het altijd over te slaan. En dat ga je op een gegeven moment voelen… Op het gebied van trainen kun je mij vragen de gekste dingen te doen en ik doe het. Hoe intensief het ook is. Maar als het op strech oefeningen aankomt dan moet ik mezelf echt motiveren om het te doen.

Veel trainingen hebben invloed op je flexibiliteit. Stretch oefeningen verkleint de kans op blessures, vermindert stress en verbetert je flexibiliteit, postuur, bloedcirculatie en je trainingen. 

Een goede flexibiliteit zorgt ervoor dat je oefeningen met een volledige ROM (Range of Motion) kunt uitvoeren. Een ROM is een volledige strekking en samentrekking van een spier bij een oefening. Als je spieren stijf zijn kun je de oefening dus niet volledig uitvoeren. En dat is zonde.

Stretchen voor je workout kost niet veel tijd, maar het is wel een belangrijk onderdeel. Als je geen goede warming-up doet zijn je spieren nog koud en stijf. Dit heeft invloed op de rest van je training. Voor de training raad ik dynamische stretch oefeningen aan om je lichaam voor te bereiden.  Na de training raad ik statische oefeningen.

Het zijn maar tien minuutjes van je tijd en je zult er de rest van je workout profijt van hebben.

Let’s Get Flexible 

0 reactie
0

Je vindt dit misschien ook leuk

Leave a Comment