Summer bodies are made in winter

door Sarina de Reus
Je kunt het je nu nog niet voorstellen maar voor je het weet gaan de temperaturen weer omhoog en kunnen de korte broeken weer uit de kast. Iedereen wilt altijd een summerbody maar veel mensen starten te laat. Ze proberen wanhopig crash diëten of sapkuren in de hoop die laatste vetrolletjes weg te krijgen. Wat vaak vergeten wordt is dat je lichaam tijd nodig heeft om te veranderen en in shape te komen. Als jij je van de zomer fit wilt voelen en er strak uit wilt zien dan moet je nu al beginnen. Tijd om in actie te komen. Because summerbodies are made in winter.

 

In de winter schuiven mensen hun doelen vaak aan de kant. Minder motivatie, meer eten en minder bewegen. En ja, nu zijn ook nog de sportscholen dicht waardoor de motivatie nog verder te zoeken is. En ik begrijp het. Want het is gewoon een vervelend situatie waarin we zitten. Maar juist daarom is het zo belangrijk goed voor jezelf te zorgen en te werken aan je doelen. Ook omdat je (als het goed is) nu juist meer tijd hebt voor jezelf. Er is zo weinig afleiding want we kunnen nergens heen. Wat wel betekent dat je juist meer tijd voor jezelf over houdt.

 

Kom van die bank af, gooi je eetgewoontes om en just do it. Misschien denk je nu, “ja lekker makkelijk lullen“. En nee, dat is het niet. Maar als je iets wilt bereiken dan moet je er wat voor doen. Hieronder zal ik een aantal tips met jullie delen om de motivatie terug te krijgen en te werken aan jouw doelen.

 

Zet een doel
Een doel stellen is altijd een goede start. Wat is je doel? Wil je gezonder eten? Wil je vaker trainen? Wil je 3 kilo afvallen? Wat je doel ook is, schrijf het op, maak een plan en ga ervoor. Weet je niet waar je moet beginnen of hoe je je doel kunt bereiken? Dan kun je altijd hulp vragen aan iemand die er meer verstand van heeft.

 

Weet wat je moet doen
Dit geldt zowel voor trainen als voor voeding. Als je weet welke workouts/ oefeningen je moet doen dan kun je al veel gerichter naar je doel toewerken. Het is even schakelen nu je niet naar de sportschool kan maar je kunt ook hele goede workouts thuis doen. Omdat je niet naar de sportschool kan betekent het niet dat je alles maar moet laten verwateren. Hetzelfde geldt voor voeding. Als je weet wat je moet eten en hoeveel dan scheelt het al een hoop denkwerk. Een trainingsschema en voedingsschema kan hier heel goed bij helpen.

 

Maak een planning
Dit sluit eigenlijk aan op bovenstaande punt. Als je weet hoevaak en wat je moet trainen dan hoef je ook niet na te denken en alleen maar te doen. Plan je trainingen zoals je normaal een afspraak met een vriend/vriendin zou plannen. En zorg dat je je boodschappen in huis hebt en ook eventueel je eten voorbereid voor de volgende dag. Scheelt een hoop gedoe.

 

Heb geduld en wees consistent
Ga niet stressen als je na één maand nog niet het resultaat hebt wat je voor ogen hebt. Zoals ik al eerder aangaf je lichaam heeft tijd nodig om te veranderen en om in shape te komen. Het voordeel van op tijd beginnen is dat je kan bijsturen en je schema’s kunt aanpassen.

 

Wacht dus niet tot juni voordat je begint maar start nu. Ga voor een fit body het hele jaar in plaats van alleen in de zomer. Investeer in jezelf. Investeer in je gezondheid. Fysiek en mentaal.

 

Heb je hulp nodig bij het veranderen van je lifestyle? Kijk dan even onder het kopje shop voor meer informatie over de verschillende pakketten.

Don’t wish for it, work for it!
2 reacties
0

Je vindt dit misschien ook leuk

2 reacties

Dirk Houweling 23 februari 2021 - 14:52

Hoi Sarina, leuk je te zien bij massa is kassa. Het gaat goed met je zie ik. Lekker gegroeid in de afgelopen jaren.
Ik ben nog steeds op gewicht en fiets veel. Mijn Hernia is geheel genezen.

Antwoorden
Sarina de Reus 24 februari 2021 - 17:32

Hey Dirk, super leuk wat van je te horen en dat je mij gezien hebt bij massa is kassa. 🙂 Wat goed dat je nog steeds zo lekker fanatiek aan het fietsen bent en je hernia geheel genezen is. Wat fijn voor je. Hoe gaat het op werk??

Antwoorden

Leave a Comment