Tips voor resultaat

door Sarina de Reus

We willen allemaal een droomlichaam maar geen tijd is vaak een excuses. We hebben allemaal dezelfde 24 uur in een dag en 168 uur in een week. Je kan mij niet vertellen dat je in die 168 uur geen 5 uurtjes tijd vrij kan maken voor iets wat je echt graag wilt. Daarom is planning zo belangrijk.

Plan je trainingen
Wil je graag in een vast sport-ritme komen maar weet je niet hoe? Dan is mijn advies om je trainingen in te plannen net als dat je afspraken met je vriendinnen plant om te gaan eten. Als je vaste dagen en tijden plant om te sporten dan geeft dat houvast. Wil je drie keer in de week gaan sporten? Noteer dan drie vaste dagen en tijden in je agenda. Je weet dan dat je op die dagen en tijden niet iets anders moet inplannen. Als je zoiets hebt van “ik zie wel wanneer ik ga” dan ben je makkelijker geneigd om er iets tussen te laten komen.

Wees voorbereid
Naast vaste trainingsdagen inplannen is het ook goed om je trainingen voor te bereiden. Vooral als je beginner bent. Ga niet naar de sportschool en gewoon maar iets doen. Dat is zonde van je tijd. Tijdens je training ben je dan te veel bezig met nadenken en zal je geen voldaan gevoel hebben aan het eind van je training. Als je bijvoorbeeld een trainingsschema hebt dan weet je wat je moet doen en kan je ook nog eens je progressie bijhouden. Scheelt een hoop frustratie.

Mijn advies is dus plan je trainingen in en bereid ze ook voor. Preparation is key.

Heb je nog steeds moeite om jezelf te motiveren te gaan sporten? Misschien is Personal Training of Small Group Training dan iets voor jou. Omdat je samen met een trainer traint en afspraken inplant heb je altijd een stok achter de deur. Ik hoor het vaak klanten zeggen tijdens Personal Training “ik ben blij dat ik een afspraak met jou heb anders was ik echt niet gegaan”. Dat is het voordeel van een Personal Trainer; je plant je afspraken in en je hoeft niet na te denken over wat je gaat doen. Wil je hier meer informatie over? Kijk dan op mijn website onder het kopje “Shop” of stuur mij een email.

0 reactie
0

Je vindt dit misschien ook leuk

Leave a Comment