Tips voor buiten trainen tijdens de winter

door Sarina de Reus

Buiten trainen in de winter is gezond! Een van de belangrijkste redenen is om de winterdip te voorkomen! Maar, er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je in de winter buiten wilt trainen.

Kou heeft grote invloed op onze spieren. Het kost ons dan ook een stuk meer energie om in de kou te sporten. Met de volgende tips kun je je voorbereiden op een diehard workout:

1. Kleed je naar de weersomstandigheden
– lange broek
– sportshirt met lange mouwen en col
– thermokleding
– een muts
– handschoenen

2. Zorg voor veiligheid
Met de donkere dagen is het belangrijk dat je goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers. Zorg dus voor een veiligheidslampje om je arm of reflecterende kleding. Kijk ook uit voor gladheid.

3. Warming-up
Vergeet niet op te warmen. Een goede warming-up is van belang, maar helemaal tijdens koude dagen. Je spieren zijn dan wat stijver. Trainen met stijve spieren kan zorgen voor blessures.

4. Cooling-down
Een cooling-down helpt afvalstoffen afvoeren. In de winter koelen je spieren sneller af. Net al de warming-up is de cooling-down net zo belangrijk.

5. Vergeet niet te drinken
Bij inspanning in de kou verlies je sneller vocht. Koude lucht is namelijk droger dan warme lucht. Daarnaast verdampt zweet een stuk sneller. Om je vochthuishouding op peil te houden is het belangrijk voldoende te blijven drinken.

Last but not least, veiligheid boven alles! Blijf bij gladheid of storm liever binnen. Maar is de mogelijkheid er om naar buiten te gaan, just do it! Trainen in de winter is goed voor je mentale gezondheid en kan een winterdip voorkomen!

0 reactie
0

Je vindt dit misschien ook leuk

Leave a Comment