Trainen met een speed ladder

door Sarina de Reus

Trainen met een speed ladder is super effectief voor het verbeteren van je coördinatie, snelheid, wendbaarheid, reactievermogen en voetenwerk. Tijdens trainingen met mijn klanten gebruik ik de speed ladder vaak.

Wanneer je traint met een speed ladder activeer je het centrale zenuwstelsel. Alle bewegingen die je met je voeten maakt worden aangestuurd vanuit je hersenen. Je zet dus zowel je voeten als hersenen aan het werk. In de speed ladder kun je zijwaartse (laterale) en voorwaartse (lineaire) drills doen.

Hieronder vier basis speed ladder oefeningen:
1. Forward Two Feet In High knees
2. Forward in, in, out, out
3. Lateral Ali Shuffle
4. Lateral In and Out

Een speed ladder is niet alleen super effectief om mee te trainen, maar het is ook leuk! Iedereen kan trainen met een speed ladder. Niet alleen topsporters. Heb je de basis oefeningen goed onder de knie dan kun je jezelf weer wat meer uitdagen. Op mijn Instagram pagina heb ik een video gedeeld met een speed ladder en resistance band.
Zie de workout video hier: https://www.instagram.com/sarina.fit/?hl=nl

Een speed ladder is makkelijk om mee te nemen. Je kunt er overal mee trainen, op de sportschool, in het park, in je tuin (als je een grote tuin hebt) en zelfs op vakantie.

Harder, better, faster, stronger!

0 reactie
0

Je vindt dit misschien ook leuk

Leave a Comment