Vijf tips om toch te gaan sporten als je geen zin hebt

door Sarina de Reus

We hebben allemaal wel eens geen zin om te sporten. Vooral als je een drukke periode hebt of moe bent dan ben je al snel geneigd om niet naar de sportschool te gaan. Ik heb er ook wel eens last van. Maar op dit soort dagen train ik juist het beste. Ook voel ik mij na zo’n training tien keer beter.

Soms moet je jezelf een peptalk geven en het gewoon doen. Hierbij vijf tips om jezelf te motiveren om toch te gaan sporten.

 1. Wees voorbereid
  Heb je een lange dag op werk? Zorg dat je je trainingsspullen en eten klaar liggen. Kleed je om, eet iets kleins en ga gelijk naar de sportschool.
 2. Maak een goede playlist
  Als ik train heb ik altijd muziek op. Hierdoor raak ik niet afgeleid door geluiden of mensen om mij heen. Muziek motiveert mij om extra hard te gaan 
 3. Vind een workout-buddy
  Wat ook kan motiveren is samen met je vriend of een vriendin sporten. Als je de afspraak hebt gemaakt om te sporten dan wil je je vriend of vriendin niet laten zitten. Samen kun je elkaar pushen tijdens de workout.
 4. Weet wat je wilt trainen
  Als je voorbereid bent en weet wat je wilt doen dan wordt het al een stuk makkelijker om naar de sportschool te gaan en je ding te doen.
 5. No excuses
  We kunnen honderd redenen verzinnen om niet naar de sportschool te gaan. Lange dag op werk, moe, geen zin, te warm en ga zo maar door. Denk aan de redenen om het wel te doen. Je doel die je wilt behalen of het gevoel na je workout. Dat zijn al twee hele goede redenen om je schoenen aan te trekken en te knallen.
0 reactie
0

Je vindt dit misschien ook leuk

Leave a Comment