Wat houd mij gemotiveerd?

door Sarina de Reus

Een vraag die ik dagelijks krijg; hoe blijf je zo gemotiveerd om te sporten en gezond te eten? Het antwoord is simpel, het is een lifestyle. Trainen doe ik al van jongs af aan. Ik heb nooit een periode gehad dat ik niet gesport heb. Het gevoel wat het mij geeft is verslavend. Ik kan niet zonder. Met mijn voeding was ik tot een paar jaar geleden niet bewust bezig. Nu weet ik wel wat voor mij werkt en wat niet.

Doordeweeks eet ik wat mijn lichaam nodig heeft en in het weekend let ik daar wat minder op. Ik weet dat mijn lichaam het kan hebben en dat genieten ook belangrijk is. Ik heb daar een goede balans in gevonden. Maar dat was niet altijd zo. Een paar jaar geleden at ik van alles en nog wat en lette ik totaal niet op mijn voeding. Op een gegeven moment ben ik mij hier wel in gaan verdiepen. Ik heb niet in één keer alles omgegooid maar ben stapsgewijs dingen gaan vervangen voor gezondere varianten.

Ik weet dat er veel mensen zijn die graag willen sporten en gezond willen eten maar hier toch moeite mee hebben. De wil is er maar vaak wordt er te snel op gegeven als het niet snel genoeg gaat. Belangrijk is om te realiseren dat het een proces is wat tijd nodig heeft. Mijn advies is dan ook om niet in één keer alles om te gooien. Begin met drie keer per week sporten en maak bewuste keuzes qua voeding. Weet je niet waar en hoe je moet beginnen? Dan is het ook een idee om hulp te zoeken bij een coach.

Hieronder deel ik een paar tips om mee te beginnen:
– zet een doel;  korte termijn en lange termijn
– plan een uur om te sporten in je agenda net als een afspraak met vriendinnen
–  vind een plek waar jij je fijn voelt om te trainen; sportschool, thuis of buiten
– train met iemand samen
– kies je voeding bewuster en probeer het snoepen te beperken; begin met kleine veranderingen
– zie trainen en gezond eten als iets goed voor je lichaam en geest ipv een straf.

Het begin is altijd moeilijk en ups&downs zullen er ook altijd zijn. Maar goed voor je gezondheid zorgen is het beste wat je voor jezelf kunt doen. Begin met kleine veranderingen want kleine veranderingen tellen ook.

Heb je hulp nodig met training en/of voeding? Stuur mij dan een berichtje, zodat we samen kunnen kijken hoe ik jouw kan helpen naar een gezonde lifestyle.

0 reactie
0

Je vindt dit misschien ook leuk

Leave a Comment