Zeven tips naar een healthy lifestyle

door Sarina de Reus

De knop is om. Je hebt een doel en je gaat ervoor! Meer bewegen, de juiste maaltijden eten, en alle lekkernijen het huis uit. De eerste drie weken ben je volop gemotiveerd, je bent lekker aan het trainen en eet gezond. Maar na een maand krijg je een terugval. Je ziet niet genoeg progressie, je denkt dat het toch allemaal geen zin meer heeft en wilt alleen nog maar chocolade. De motivatie die je de eerste twee weken had is weg. Het is frustrerend.

Hieronder deel ik zeven tips met jullie die kunnen helpen naar een gezondere lifestyle:

1. Zet een doel
En dan bedoel ik een realistisch doel. Wat helpt is om je doel op te breken in kleinere doelen. Elke keer als je een klein doel bereikt hebt dan voel je je trots. Het geeft minder pressure, het motiverend en uiteindelijk werk je naar je einddoel toe.

2. Haal geen lekkernijen in huis
Als je een voorraadkast hebt met snoep, koekjes en zakken chips dan is het moeilijk om daar vanaf te blijven. Als je het niet in huis hebt kun je het ook niet eten.

3. Portiegrootte
De juiste hoeveelheid eten is belangrijk voor je gezondheid en als je bijvoorbeeld wilt afvallen. Dit geldt ook voor gezond eten. Soms eten we meer dan ons lichaam nodig heeft.

4. Bereid je maaltijden voor
Als je je maaltijden voorbereid dan zal je niet geneigd zijn buiten de deur te eten. Ook als je honger krijgt dan staat je maaltijd al klaar en hoef je niet snel iets (ongezonds) te eten.

5. Vind een training die je leuk vind
Er zijn zoveel verschillende manier van trainen. Krachttraining, cardio, groepslessen, buiten sporten, thuis sporten, in de sportschool. Vind een manier van training die jij prettig vindt en zorg voor afwisseling.

6. Personal trainer of Online Coach
De hulp van een Personal Trainer of Online Coach kan helpen jouw doelen te bereiken. Tegenwoordig is er een overvloed aan advies en workouts, waardoor het lastig is om te bepalen wat voor jou de beste aanpak is.

7. Zorg voor een goed slaappatroon
Wanneer je een goede nachtrust hebt gehad ben je uitgerust en zit je al lekkerder in je vel. Te weinig slaap kan ervoor zorgen dat je juist gaat verlangen naar slecht eten. Zorg dus altijd dat je voldoende slaapt en een goede nachtrust hebt.

Je lifestyle veranderen is niet iets wat je van de een op de andere dag doet. Het is belangrijk om je hiervan bewust te zijn. Het heeft tijd nodig en je moet er dag in en dag uit mee bezig zijn.

0 reactie
3

Je vindt dit misschien ook leuk

Leave a Comment